Oletko päihteiden käyttäjän läheinen? Tule mukaan kirjoittajaryhmään

on

 

– Kati Sarvela –

Ilokseni olen tutustunut Elisa Auviseen, joka tekee parhaillaan väitöskirjaa Sisäisen teatterin –kirjoittamisprosessista.  Saan läheltä seurata ja osallistua ”sparraajana” sekä avustavana kouluttajana hänen mielenkiintoiseen  tutkimusprojektiinsa.  Todellista poikkitieteellistä yhteistyötä, sanoisin.  

Elisa auttaa kirjoitusryhmänsä jäseniä, päihdeongelmaisten läheisiä,  tiedostamaan eri puoliaan, minätilojaan.  Lisäksi Elisa tarjoa erilaisia live-tapaamisia  ja virtuaalisia vuorovaikutuksellisia kokemuksia,   joiden avulla kirjoittajat voivat lisätä itsensä tiedostamista ja parantaa tilojensa ohjausta.

Elisan kirjoitusryhmään mahtuu lisää kirjoittajia.  Jos siis olet päihdeongelmaisen  läheinen,  ja luova terapeuttinen kirjoittaminen kiinnostaa, ota Elisaan yhteyttä.

Omien eri puolien havainnointi, nimeäminen ja tunneilmaisu on hieno tietoisuustaito!

Elisan kutsu:

Kutsu luovaan kirjoittajaryhmään sinulle, joka tunnet lähiomaisesi päihteidenkäytön vaikutukset itsessäsi

Tervetuloa mukaan luovia menetelmiä hyödyntävään vertaisryhmään, jonka tarkoituksena on tutkiskella elämäsi merkityksellisintä tahoa: sinua. Jos olet täysi-ikäinen ja kiinnostunut luovasta kirjoittamisesta sekä olet asunut tai asut päihteitä käyttävän läheisesi kanssa, ryhmä on suunnattu sinulle.

Ryhmässä kirjoitetaan ohjatusti erilaisia luovia tekstejä, joiden keskiössä ovat minätilat, siis persoonasi ja tietoisuutesi osat. Kirjoittamista tuetaan tutkittujen, elimistön stressitilaa alentavien hengitysharjoitusten ja musiikin avulla. Toiminnan tavoitteena on tietoisuustaitojen kehittäminen, ja käytetyt menetelmät perustuvat kirjallisuus- ja musiikkiterapiaan.

Ryhmä aloittaa toimintansa Jyväskylässä keväällä 2018 ja jatkaa noin puoli vuotta. Jaksoon kuuluu muutama tapaaminen kasvokkain sekä luovaa kirjoittamista yhteisessä verkkoympäristössä. Osallistujamäärä on 6–8 henkilöä, ja ryhmän sopivuus kullekin osallistujalle varmistetaan haastattelulla.

Nimeni on Elisa ja toimin ryhmän pääohjaajana. Koulutukseltani olen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja sekä lastentarhanopettaja. Yhteistyötä kanssani tekevät hypnoterapeutti, itsetuntemukseen tähtäävän Sisäinen teatteri® -menetelmän kehittelijä Kati Sarvela sekä musiikkiterapian väitöskirjatutkija, HRVB-hengitystekniikan asiantuntija Olivier Brabant.

Kun olin lapsi, toisella vanhemmistani oli päihdeongelma. Uskon, että sanoittaessaan kokemuksiaan ihminen tekee itsensä ja tulevien sukupolvien hyvinvoinnin kannalta vastuullisen valinnan. Tämän ymmärtäminen yhteiskunnallisella tasolla vaatii tekoja, joihin osallistun tutkimalla luovia prosesseja ja niiden mahdollisia vaikutuksia ihmisiin ja heidän elämäänsä. Perustettava ryhmä liittyykin väitöskirjaani, josta kerron lisää myöhemmin.

Jos sinussa heräsi kiinnostus tai kysymyksiä ryhmästä, otathan yhteyttä sähköpostilla (elisa.auvinen@gmail.com). Yhteydenottojen pohjalta välitän lisätietoja sekä tuonnempana myös haastattelukutsut ryhmään liittymiseksi.

Olet lämpimästi tervetullut kaikkine olemisen puolinesi.

Terveisin,

Elisa Auvinen

 

LUETTAVAA:

Sarvela Kati, Sisäinen teatteri – Luova kirjoittaminen tietoisuustaitona, Kuumussa Virtaa Oy, 2013

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s