Pysähdy, nauti, virkisty!

on

hiukset-tuulessa-retriittikuva

Tervetuloa rentouttavaan Rohkeasti rajalla – hoivaa sote-henkilöstölle -retriittiin Tampereen Pyynikille toukokuussa 2017. Tässä sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle tarkoitetussa hemmottelutapaamisessa voit kokeilla erilaisia, juuri sinulle sopivia  kehomieliharjoituksia, nauttia luonnosta ja iloita leppoisasta yhdessäolosta.

Uudistuva terveydenhoito –  UT-verkosto järjestää rentoutusviikonlopun sote-alan toimijoille 27.-28.5.2017  Varalan urheiluopistossa, luonnonkauniissa harjumaisemassa Pyhäjärven rannalla. Kartta.

Miksi juuri hoivaretriitti?

Retriitillä tarkoitetaan vuosisatojen takaista hiljentymistä ja vetäytymistä, joka nykyisin ei enää ole sidoksissa uskonnollisiin suuntauksiin. Mutta tänäänkin retriitti merkitsee irrottautumista arkirutiineista ja uusien näkökulmien löytämistä omaan elämään, työhön ja vapaa-aikaan.

Jokainen meistä tarvitsee aika ajoin hoivaa. Kaipaamme parantavia ja eheyttäviä kokemuksia, inhimillistä läsnäoloa, rauhoittumista, myötätuntoa, iloa ja virkistystä.

Hoiva auttaa myös sote-ammattilaisia heidän omalla auttajan polullaan. Siksi UT-verkosto järjestää retriitin Rohkeasti rajalla – hoivaa sote-henkilöstölle, katso  Ohjelma

Rohkeasti uuden tuntumassa – rajalla

Sote hämmentää kansalaisia. Ei oikein tiedetä, mitä tuleman pitää. Kuinka sosiaali- ja terveyspalveluja  voi lähitulevaisuudessa itse valita? Ja mitä tämä merkitsee käytännössä?  Muutos tulee olemaan suuri.

Se hämmentää myös alan ammattilaisia. Oman osaamisen lisäksi vaaditaan entistä tiiviimpää moniammatillista yhteistyötä. Asiakkaiden tarpeet muuttuvat yhteiskunnan muuttumisen myötä. Ohi ovat ne ajat, jolloin potilaalle ”määrättiin” hoitoa tai sosiaalipalvelujen asiakkaalle ”luettiin pykäliä”. Sote-henkilöstön on sanottu muuttuvan konsulteiksi, neuvonantajiksi ja sparraajiksi.

Mutta pärjääkö asiakas vain sillä, että hoito ja neuvonta ovat teknisesti hyviä ja asiantuntevia? Selviytyykö hän ilman hoivaa? Elämän ongelmat, sairaus ja kärsimys eivät ratkea tiedon, tieteen ja tekniikan avulla, vaikka ne ovatkin mittaamattoman tärkeitä elämänlaatumme parantamisessa. Useimmat sote-ammattilaiset ovat  nähneet ja havainneet, että empatia, ymmärrys ja lämmin kohtaaminen vaikeuksissa olevan ihmisen kanssa voi auttaa häntä merkittävästi.

Tämä sama lämmin kohtaaminen auttaa myös ammattilaista. Tule siis mukaan.

Sote-ammattilainen kuten myös taiteilija tai urheilija saavat aikaan hyvää työn jälkeä, kun ovat sovussa itsensä kanssa. Kokemuksesta ja tutkimustenkin perusteella tiedetään, että keho protestoi, jos taakka on liian suuri, ja mieli lukkiutuu, jos joutuu liikaa venymään ja toimimaan omaa arvomaailmaansa vastaan. Näistä kehkeytyy väistämättä pitkän ajan kuluessa stressi. Se taas on yksi  suurimpia sairauksien, vaivojen ja murheen aiheuttajia.

Rohkesti rajalla – hoivaa sote-henkilöstölle -retriitin tavoite on tukea auttamistyössä toimivien stressin ehkäisyä ja avata uusia näkymiä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Retriitissä painottuu yhteisöllisyys eli vapaaehtoisuuteen nojaava yhdessä oleminen ja yhdessä tekeminen. Tarjolla on voimaannuttavaa ohjelmaa -mielenkiintoisia luonto- ja kehomieliharjoituksia sekä keskusteluja.

Hyvä ystävä, tervetuloa Pyhäjärven laineiden ja Pyynikin rinteiden virkistävään huomaan. Ohjelma, hinnat ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen täältä. Ilmoittautumislomake myös tässä.

Lämpimästi tervetuloa!

UT-verkoston ja retriitin ohjaajatiimin puolesta  Hanna, Kati ja Pauliina

Kuvia Pyynikin maisemista eri vuodenaikoina:

pyynikki-kevat

pyynikki-syksy-2

pyynikki-pyorailija-talvimaisemassa

pyynikki-talvi-2

pyynikki-syksy

Pyynikki kävelijä.jpg

pyynikki-kesa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s