Liisa Wiitanen

liisa-wiitanen

Olen fysioterapeutti ja kalevalainen jäsenkorjaaja. Valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2006 ja kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi vuonna 2014. Väliin mahtui lisäksi lukuisia koulutuksia niin fysioterapian kuin erilaisten vaihtoehtoisten hoitomuotojen puolelta. 

Olen opiskellut myös eläinfysioterapeutiksi. Vaikka eläimet ovatkin lähellä sydäntäni, niin keskityn tällä hetkellä ihmisten hoitoon. Olen myös saanut oppia koti- ja ulkomailla mm. kiinalaisesta lääketieteestä, kuivakuppauksesta,  akupunktuurista sekä erilaisista erikoishierontatekniikoista. Oppiminen jatkuu!

Kalevalainen jäsenkorjaus on nykyään kysytyin palveluni. Sen teho ei lakkaa ihmetyttämästä minua! Hoitomuoto on avannut silmäni aivan uudella tavalla kehon kokonaisvaltaisuuteen ja epätasapainotilojen vaikutukseen kineettisessä ketjussa. Tällä menetelmällä olen pystynyt hoitamaan kroonisiakin tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia menestyksellisesti ja saanut usein pysyviä tai ainakin pitkäkestoisia hoitotuloksia. Olenkin iloinen kun saan olla mukana viemässä tätä suomalaista perinnehoitoa eteenpäin ja kouluttamassa uusia osaajia jatkuvasti laajenevaan Kalevalaisten jäsenkorjaajien ammattikuntaan – toivottavasti joskus tulevaisuudessa myös ulkomailla!

Sitä ennen tietysti toivon, että kyseinen hoitomuoto (jonka teho on jo tieteellisilläkin tutkimuksilla todettu) virallistettaisiin Suomessa. Jo oman lyhyen jäsenkorjauskokemukseni perusteella olen vakuuttunut, että saisimme huimia säästöjä terveydenhuollon kustannuksiin, jos alkaisimme hoitaa ihmisiä kokonaisvaltaisemmin ja ennaltaehkäisevästi tällä (ja muilla vastaavilla) hoitomuodoilla.

Ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen on ammatillinen tavoitteeni. Työni on intohimoni ja jokainen asiakas opettaa minulle uutta. Eniten minua kiinnostavat ravitsemus, perinnehoidot ja kansanlääkintä sekä ns. henkiset asiat kuten energialääketiede sekä mielen/ajatusten vaikutus kehoon.

Olen alkanut tiedostaa yhä selkeämmin mielen ja tunteiden (erityisesti tukahdutettujen tunteiden) vaikutuksen kehon terveyteen. Omia tunnelukkojani avatessani ja elämänkaaritraumojani työstäessäni todella huomaan, mikä yhteys niillä on kipuihin, kireyksiin ja koko kehon toimintaan!

Itsensä hyväksyvä ja rakastava lähestymistapa on kehon paranemisprosessissa korvaamaton ja tätä haluan painottaa myös asiakastyössäni. Mielestäni tässä meillä terapeuteilla onkin tärkeä rooli. Omalla esimerkillämme ja hyväksyvällä hoito-otteella annamme asiakkaalle luvan kokea negatiivisetkin tunteensa ja pelkonsa turvallisissa puitteissa. Näin annamme asiakkaalle mahdollisuuden vapautua niistä tai ainakin hyväksyä ne.

Ulkoapäin annettujen ohjeiden ja velvoitteiden sijaan voimme tukea asiakkaamme paranemisprosessia nostamalla esiin hänen voimavarojaan ja vahvuuksiaan, jolloin kehon omat paranemisprosessitkin aktivoituvat paremmin.

Tällä hetkellä työskentelen kokonaisvaltaisessa hoitotiimissä Turun keskustassa Puutarhakadun hoitohuoneella. Hoitolassani toimivat lisäkseni fysio- ja lymfaterapeutti Alisa Lempinen, tunnevyöhyketerapeutti Mari Sipilä, koulutettu hieroja Maria Tapani, tunnetaideterapeutti (opiskelija) Sari Turunen, kalevalaisen jäsenkorjauksen kisälli Annukka Ahola sekä FLT ravintoneuvoja Tiina Jakobsson.

Vapaa-aikani vietän mieluiten ulkona lenkkeillen tai luonnossa liikkuen. Olen ”mielialaliikkuja”, eli välillä innostun käymään salilla aktiivisemmin ja välillä nautin eniten joogasta tai meditaatiosta kotona. Haaveenani on aloittaa uudestaan nuoruuden harrastus, eli ratsastus. Rakastan myös leipomista ja ruuanlaittoa ja kokeilen mielelläni erilaisia perinteisiä ruuanvalmistustapoja.

Elämänfilosofiani Buddhan sanoin: ”What you think, you become. What you feel, you attract. What you imagine, you create.”

Lisätietoja hoidoistani nettisivuiltani www.wiilis.fi.